Článek z Luženského hlasatele 9/2013

09.11.2013 19:58

Další výstava v Husově sboru
    Skupina nadšenců z Občanského sdružení Lužná místo pro život spolu s dalšími dobrovolníky uspořádala již tři výstavy. Všechny se konaly v důstojných, leč poněkud strohých a omšelých prostorách Husova sboru v Lužné II. Tyto akce se setkaly se značným zájmem a byly hojně navštíveny jak občany z naší obce tak lidmi zblízka i zdáli.
    Letošní podzimní výstava se uskuteční o víkendu 12. a 13. října a bude se jmenovat BEJVÁVALO....aneb čím se živili a jak pracovali naši předkové. Expozice by měla návštěvníkům přiblížit tradiční řemesla, která se v minulosti provozovala v naší obci, zemědělství i práci v továrnách, dolech a podobně. Současně bude na dvoře Husova sboru probíhat řemeslný jarmark, kde budou mít návštěvníci možnost shlédnout ukázky práce tradičních řemeslníků (kovář, košíkář a pod.) a zakoupit jejich výrobky. Po dobu výstavy bude již tradičně přístupná věž Husova sboru.
    V závěru této krátké informace bych se na čtenáře rád obrátil se žádostí, zda někdo nemá nějaké předměty (staré nářadí a podobně), které by byl ochoten na tuto akci zapůjčit. V takovém případě kontaktujte paní Ladislavu Parkmanovou  nebo pana Miloslava Haiflera.
    O dalším průběhu příprav budeme informovat v příštím čísle Luženského Hlasatele.
Jiří Parkman